comer con sofía es nutrirse con sabiduría
cosas de una alimentista

Cuina Renovada Valenciana

En la Comunitat Valenciana portem centenars d'anys sense renovar la cuina tradicional. Desde que els xinesos ens dugueren les mandarines amb unes llavoretes d'arròs em fet nostres estos productes com si foren l'únic que hi ha per estes terres. Sempre s'ha dit suc de taronja per esmorçar i una bona paella per a dinar. Ni parlar-ne del bombo que té l'oli d'oliva, ara ja sembla que la resta d'olis no valguen la pena. Es hora de reinventar la nostra cuina tradicional i començar a utilitzar altres cereals, olis, vegetals i afegir més variabilitat a la tradició. Però siguent espabilats i construim una alimentació saludable que ens faja viure minim 100 anys! jeje. Esta clar que no soles l'alimentació es important, l'exercici i els hàbits de vida també ho son. Pero cuidado, recordem que ja Hipòcrates ho deia i reforçava la importancia de l'alimentació "Que l'alimentació siga la teua medicina i la medicina la teua alimentació". Si una medicineta que pesa grams té un efecte sobre nosaltres quin efecte pot tenir tot el que et menges tots els dies? Molt i de bon tros. Som el que mengem. Hauriem de fer una cuina més oberta a altres cultures, i com a dietista-nutricionista, opte per la recuperació de cereals com l'espelta, la dacsa, el kamut (blat blau), la cebada, el mijo i més varietat en el consum de vegetals i greixos. Ara amb la pujada del IVA que s'ens aveina les carns i els peixos aniran a un preu més alt així com altres que no son de consum imprescindible per a l'alimentació. No es tracta de que s'obligue a la gent a convertirse en vegetarians (que per un altra banda no estaria mal) sino que reduixquen drásticament l'execiu consum de proteines d'oritge animal. Amb l'ajuda i l'unió de cuiners, dietistes-nutricionistes i metges podriem crear la cuina de la salut, batejemla com la Cuina Renovada Valenciana.

No hay comentarios:

Publicar un comentario